Máme zlato a bronz!

Žáci naší školy se ve dnech 3. a 4. října 2024 zúčastnili prestižní gastronomické soutěže Olima Cup 2024, která se konala v Olomouci. Soutěž přilákala školy z celé České republiky. Naše škola byla hrdě zastoupena dvěma týmy.

Prvním týmem byli soutěžící v oboru číšník/servírka-junior. Tento tým tvořila Anita Bejstová, soutěžící, a Robin Langer, který působil jako commi. Oba jsou žáky čtvrtého ročníku oboru hotelnictví a cestovní ruch a na soutěž se připravovali pod vedením paní učitelky Kmoníčkové. V této náročné soutěži prokázali nejen svou odbornou zručnost, ale také profesionalitu v servírování a komunikaci s hosty. Anita se umístila na prvním místě ve své kategorii, což je vynikající výkon.

Druhým naším zástupcem byl Nicolas Partl, žák druhého ročníku oboru kuchař-číšník, který se zúčastnil soutěže kuchař/kuchařka-kadet. Nicolas vařil tři porce jednoho pokrmu, přičemž důraz byl kladen na techniku přípravy a výsledný vzhled a chuť pokrmu. Pracoval pod vedením paní učitelky Šimečkové a jeho výkon oslovil porotu svou precizností a zpracováním. Nicolas se umístil na třetím místě ve své kategorii, což je skvělý úspěch a důkaz jeho talentu a tvrdé práce. Porota složená z odborníků na gastronomii a profesionálních číšníků hodnotila jak přípravu, tak i postup a prezentaci. Naši studenti úspěšně obstáli a oba týmy svými výkony skvěle reprezentovaly naši školu a přinesly nám mnoho důvodů k hrdosti.