Zadání náhradní formy odborné praxe oboru vzdělání Hotelnictví
Třída: 1. HŠ
Školní rok: 2019/2020
V souvislosti s řešením mimořádné situace vzniklé v důsledku přijímání krizových opatření Vládou ČR, zejména s usnesením č. 201 ze dne 12. března 2020, kterým byla zakázána osobní přítomnost žáků ve školách a které navázalo na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR proti šíření koronavirové nákazy, a následným vyhlášením nouzového stavu se uskuteční odborná praxe žáků oboru Hotelnictví z vyučovacího předmětu Technologie přípravy pokrmů formou seminární práce.
Téma: Významné dny naší republiky.
Obsah seminární práce
- Úvod – proč jste se zaměřil/a na konkrétní téma.
- Charakteristika zvolené příležitosti s ohledem na využití v gastronomii.
- Návrh slavnostního menu.
- Charakteristika všech pokrmů slavnostního menu, normování na 4 porce, kalkulace, technologické postupy.
Formální náležitosti seminární práce
1. Seminární práci zpracujte v elektronické podobě, použijte typ písma Times New Roman, velikost 12, řádkování 1,5.
2. Práci opatřete titulním listem, který bude obsahovat tyto údaje:
- téma
- název školy
- kód a název oboru vzdělání
- třída
- školní rok
- jméno a příjmení žáka
3. Druhou stranou dokumentu bude obsah (uveďte názvy kapitol, stránkování).
4. Na konec seminární práce zařaďte seznam použitých zdrojů informací (odborná literatura, normy, internetové zdroje).
Rozsah práce: min. 10 stran textu, text je možné doplnit obrázky, fotografiemi.
Seminární práce bude odevzdána jako jeden soubor v elektronické podobě do 5 pracovních dnů po uskutečnění odborné praxe Bc. Janě Šimečkové (jana.simeckova@labskaskola.cz).
Konkrétní termín konání odborné praxe bude určen a následně individuálně sdělen žákům prostřednictvím školní pošty. Termín bude také zveřejněn na webových stránkách školy.
V Pardubicích 15. 5. 2020
Ing. Radmila Kozohorská
ředitelka školy