Zadání náhradní formy odborné praxe oboru vzdělání Hotelnictví
Třída: 2. HŠ
Školní rok: 2019/2020
V souvislosti s řešením mimořádné situace vzniklé v důsledku přijímání krizových opatření Vládou ČR, zejména s usnesením č. 201 ze dne 12. března 2020, kterým byla zakázána osobní přítomnost žáků ve školách a které navázalo na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR proti šíření koronavirové nákazy, a následným vyhlášením nouzového stavu se uskuteční odborná praxe žáků oboru Hotelnictví z vyučovacího předmětu Technika obsluhy a služeb formou seminární práce.
Téma: Slavnostní banket oslav prvního letu z Pardubic do Prahy uskutečněného Ing. Janem Kašparem.
Obsah seminární práce
- Objednávka, potvrzení objednávky slavnostního banketu pro 27 osob.
- Sestavení slavnostního menu.
- Technologický postup hlavního chodu, včetně kalkulace.
- Postup obsluhy.
- Vyúčtování slavnostního banketu.
Rozsah práce: max. 6 stran.
Seminární práce bude odevzdána v podobě vytištěného dokumentu do 5 pracovních dnů po uskutečnění odborné praxe Bc. Veronice Kmoníčkové.
Konkrétní termín konání odborné praxe bude určen a následně individuálně sdělen žákům prostřednictvím školní pošty. Termín bude také zveřejněn na webových stránkách školy.
V Pardubicích 15. 5. 2020
Ing. Radmila Kozohorská
ředitelka školy