Hanka společně se spolužákem Vojtou tvoří vítěznou dvojici prvního národního kola mezinárodní soutěže Trophée Mille, zároveň ji v následujícím kalendářním roce čeká maturitní zkouška. V rozhovoru se s námi podělila o dojmy ze soutěže a z tréninku, který ji dovedl k vítězné trofeji, i o své plány do budoucna.
Hanko, co pro vás bylo v soutěži nejobtížnější?
Nejobtížnější byl pro nás asi trénink na tuto soutěž. Vyhradit si volný čas na trénování, omezit koníčky, brigádu, věnovat se jen soutěži a ještě k tomu zvládnout školu.
Jaké ceny jste za své vítězství obdrželi?
V současné době jsme držiteli putovního poháru, vyhráli jsme dvě skleněné trofeje za výhru a také za nejlepší slaný chod, obdrželi jsme diplomy, další malé drobnosti, ale největší radost nám udělaly rondony s našimi jmény.
Jak samotná soutěž probíhala?
V Jihlavě v obchodním centru, kde byla postavena 4 kuchařská studia. Já s Vojtou jsme šli na řadu jako poslední a díky tomu jsme mohli pozorovat ostatní týmy při vaření. Zadáním této soutěže bylo připravit hlavní jídlo a dezert. Dohromady jsme na vaření měli 2 hodiny a poté, co jsme dovařili, nás čekala konzultace s porotou. Nakonec proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů.
Co vám účast v soutěži přinesla?
Získali jsme hodně zkušeností. Víc jsme se poznali s Vojtou, pak také s paní učitelkou Šimečkovou. Seznámili jsme se s dalšími výbornými porotci a kuchaři. Skamarádili jsme se i s ostatními týmy a drželi si navzájem palce, protože to je nejdůležitější. Ale hlavně nám tato soutěž přinesla poznání, že nic není zadarmo, ale že když něco chceš a jdeš si tvrdě za tím, tak jde všechno.
Ovlivnila soutěž i osobní plány do budoucna?
Plány do budoucna už mám tak nějak promyšlené. Vítězství v soutěži mě posunulo dál a utvrdilo mě v tom, co chci dělat a co mě baví. A to, co bych chtěla v budoucnu dělat, je vařit. Jestli se to vyplní, to se ještě uvidí.
Jaký jste měli pocit, když jste vyhráli?
Strašně nás to hřálo u srdce, že ta dřina, nervy a píle stály za to.
Co chystáte na štědrovečerní večeři?
Doma jsem pomocnicí své maminky, která vše pečlivě chystá, ale letos budu sama připravovat bramborový salát. Recept si ale nechám pro sebe.
Hanko, děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho štěstí po celý následující kalendářní rok.