27. 11. 2019
Žáci z Pardubic zvítězili v národním kole mezinárodní kuchařské soutěže
V Jihlavě se v listopadu pod záštitou Kraje Vysočina uskutečnilo národní kolo mezinárodní gastronomické soutěže Trophée Mille. Do finále se probojovalo 8 dvojic ze středních škol z celé České republiky. V této prestižní soutěži zvítězili žáci Hana a Vojtěch z Labské střední odborné školy a Středního odborného učiliště Pardubice, s. r. o., kde studují obor Hotelnictví a cestovní ruch a pod vedením paní učitelky Jany Šimečkové se intenzivně připravovali. Soutěžní pokrmy musely být připraveny z předem stanovených regionálních potravin a členové odborné poroty poté hodnotili nejen výslednou chuť pokrmu, ale také to, jak bylo jídlo prezentováno na talíři. Důležitá byla i práce v kuchyni a dodržování hygienických pravidel. Náš soutěžní tým získal kromě prvního místa rovněž zvláštní cenu poroty za nejlepší slaný pokrm. Vítězná dvojice Hana a Vojtěch postupuje do mezinárodního kola ve francouzské Remeši, kde bude reprezentovat nejen svoji školu a město Pardubice, ale i celou Českou republiku. Tuto soutěž organizuje uznávaný francouzský šéfkuchař Philippe Mille, oceněný dvěma michelinskými hvězdami. Zde se utkají soutěžní týmy z celého světa. Gratulujeme našim žákům k vítězství v národním kole a budeme držet palce v kole mezinárodním, které se koná v březnu 2020.
2. 12. 2019
Národní kolo mezinárodní kuchařské soutěže má vítěze!
V listopadu proběhlo v Jihlavě pod záštitou Kraje Vysočina národní kolo mezinárodní gastronomické soutěže Trophée Mille. Do finále se probojovalo 8 dvojic ze středních škol z celé České republiky. V této prestižní soutěži zvítězili žáci Hana a Vojtěch z Labské střední odborné školy a Středního odborného učiliště Pardubice, s. r. o., kde studují obor Hotelnictví a cestovní ruch a pod vedením paní učitelky Jany Šimečkové se intenzivně připravovali. Soutěžní pokrmy musely být připraveny z předem stanovených regionálních potravin a členové odborné poroty poté hodnotili nejen výslednou chuť pokrmu, ale také to, jak bylo jídlo prezentováno na talíři. Důležitá byla i práce v kuchyni a dodržování hygienických pravidel. Náš soutěžní tým získal kromě prvního místa rovněž zvláštní cenu poroty za nejlepší slaný pokrm. Vítězná dvojice Hana a Vojtěch postupuje do mezinárodního kola ve francouzské Remeši, kde bude reprezentovat nejen svoji školu a město Pardubice, ale i celou Českou republiku. Tuto soutěž organizuje uznávaný francouzský šéfkuchař Philippe Mille, oceněný dvěma michelinskými hvězdami. Zde se utkají soutěžní týmy z celého světa. Gratulujeme našim žákům k vítězství v národním kole a budeme držet palce v kole mezinárodním, které se koná v březnu 2020!
Zdroj: Radniční zpravodaj města Pardubic, číslo 12, prosinec 2019