V sobotu 2. listopadu 2024 jsme byli svědky výjimečné události, prestižní soutěže Trophée Mille, která se skládá ze dvou částí. První částí je korespondenční kolo, v němž žáci připraví podle zadaných pokynů dva pokrmy – slaný a sladký. Povinné suroviny pro letošní rok zahrnovaly sumečka afrického, speciální odrůdu brambor Red Vel, šlehané podmáslí a med z Vysočiny.
Slaný chod, který žáci připravovali, se skládal ze sumečka afrického s mrkvovou fáší a choriza v krevetovém kabátku, smažených krevet v těstíčku a pohance, gratinovaného bramborového millefeuille, glazované mrkve, žampiónů s hráškem, žampionového krému, mrkvovo-pomerančového gelu, popcornu z pohanky a chorizo oleje.
Sladký chod byl reprezentován čokoládovým lanýžovým dezertem s malinovým kaviárem, limetkovým cremblem, espumou z malin, švestkovo-malinovou zmrzlinou z podmáslí. Celý pokrm byl ozdobený pusinkami a čerstvými malinami.
Do korespondenčního kola se přihlásilo 12 týmů z celé České republiky, přičemž do finále postoupilo pouze 6 nejlepších. Finálové kolo se tradičně konalo v Cityparku Jihlava, kde se naši žáci stali součástí nezapomenutelného gastronomického zážitku přímo před zraky návštěvníků obchodního centra. Naši reprezentanti, Nicolas George Partl, obor kuchař-číšník a Veronika Csernyanszká, obor cukrář, byli nejmladšími účastníky soutěže, přesto si vysloužili obdiv poroty, a to především za svou vynikající spolupráci, která byla vyzdvižena jako nejlepší ze všech týmů.