Od pondělí 11. prosince 2023 se na naší škole konal čtyřdenní základní barmanský kurz, na kterém se zájemci z řad žáků seznamují se základními barmanskými dovednostmi. Každý absolvent kurzu se naučil základní pravidla práce s míchací sklenicí, šejkrem i mixérem. Poslední den byl pro všechny účastníky důležitý, protože skládali písemnou a praktickou zkoušku. Všech 17 žáků naší školy zkoušky úspěšně složilo. Mohou se tak prokázat originálním certifikátem České barmanské asociace. Celý kurz vedl pan Martin Smolný, náš dlouholetý spolupracovník.
Studentka 1. ročníku oboru hotelnictví a event management: „Barmanský kurz s panem Smolným nám představil barmanství jako svět plný zajímavostí, chutí a vůní. První dny jsme měli hodně teorie a pak jsme trénovali praktické činnosti. Jsem ráda, že jsem se na tento kurz přihlásila, bylo to opravdu moc zajímavé.“
Ve dnech 11. – 12. ledna 2024 proběhl v prostorách naší odborné učebny základní baristický kurz s panem Zahradilem, vedoucím sekce kávy České barmanské asociace. Dvoudenní kurz je složen jak z teoretických znalostí o kávě, tak i praktických workshopů o přípravě espressa a cappuccina. Naši studenti se naučili zajímavé techniky přípravy kávy: přípravu arabské kávy v džezvě, přípravu kávy v moka konvičce nebo v dripperu V60.
Studentka 1. ročníku oboru hotelnictví a event management: „V baristickém kurzu jsme se seznámili s kávovarem, s tím, jak se o něj musíme starat, aby káva, kterou budeme připravovat, byla dobrá a kvalitní. Poznali jsme různé způsoby zpracování kávy a učili se i o její historii. Byla to zábava. Druhý den jsme se věnovali především cappuccinu. Základem je dobře vyšlehané mléko. Zkoušeli jsme i další druhy kávy. Na závěr jsme museli složit zkoušku, abychom získali certifikát. Byla to velmi dobrá zkušenost a určitě bych každému tento kurz doporučila.“