V sobotu 1. listopadu 2025 se naši žáci Nicolas George Partl a Veronika Csernyanszká zúčastnili výjimečné gastronomické události, prestižní soutěže Trophée Mille, která se skládá ze dvou částí.

V korespondenčním kole soutěžící podle zadaných pokynů připravují dva pokrmy – slaný a sladký. Povinné suroviny pro letošní ročník byly: celé kuře, cibule kuchyňská žlutá, vejce z volného chovu a jaroměřický tučný tvaroh. Soutěžní menu se skládalo z několika chodů. Slaný chod se skládal z kuřecí galantiny, kaštanovo-perníkové nádivky, celerového pyré s vanilkou, mini řízečků v bylinkové strouhance, cibulové omáčky a glazované zeleniny. Sladký chod obsahoval kokosovou ganache, mangové kompoté, mango-maracujovou zmrzlinu s tvarohem, koriandrovou espumu, kokosový crumble s mořskou solí, sezamovou oplatku a dekor z dračího ovoce.

Do korespondenčního kola se přihlásilo 15 týmů z celé České republiky, z nichž do finále postoupilo pouze šest nejlepších. Finálové kolo se tradičně konalo v Cityparku Jihlava, kde soutěžící připravovali své menu přímo před zraky návštěvníků obchodního centra.

Naši reprezentanti Nicolas a Veronika zaujali nejen svou profesionalitou a precizní prací, ale také vynikající týmovou spoluprací, která byla porotou vyzdvižena jako nejlepší ze všech týmů.

Gratulujeme oběma k výbornému výkonu a děkujeme za skvělou reprezentaci školy!