Velkého úspěchu dosáhl žák Labské střední odborné školy a středního odborného učiliště Pardubice s. r. o. Nicolas George Partl, který v prestižní gastronomické soutěži GASTRO Olomouc – Olima Cup 2025 vybojoval 1. místo. Svým výkonem zaujal odbornou porotu složenou z významných osobností české gastronomie. Soutěž se konala 2. a 3. října 2025 na Výstavišti Flora v Olomouci a pořádala ji Asociace kuchařů a cukrářů ČR – pobočka Severní Morava a Slezsko ve spolupráci s Moravskou střední školou Olomouc s. r. o., SOŠ a SOU Polička a Výstavištěm Flora Olomouc.

V kategorii číšník/servírka soutěžily Nela Kubizňáková a Tereza Korbeľová. Jejich úkolem bylo připravit slavnostní tabuli na téma Podzim. Děvčata připravila slavnostní tabuli u příležitosti 150 let od narození Antonína Benjamina Svojsíka, kde prokázala nejen své odborné znalosti, ale i estetické cítění.

Všem soutěžícím a odborným učitelkám, Mgr. Šimečkové a Mgr. Kmoníčkové, děkujeme za skvělou reprezentaci školy a gratulujeme k dosaženým úspěchům.