Uplatnění absolventů

Ahoj, jmenuji se irena.
zde jsem zažila jedinečné chvíle svého života.

Hotelnictví a cestovní ruch.

A ráda Vám povím o svém studiu na labské střední. Jak vlastně probíhá? Co všechno jsem se naučila, jaké mám uplatnění do profesního života.

Přečtěte si můj příběh :)!
Více informací

Ahoj, já jsem Magda.
obor veřejná správa mi dal neuvěřitelné možnosti

Veřejná správa

Vůbec jsem nevěděla, co si mám pod pojmem veřejná správa představit. Na škole mi ale vše objasnili a díky exkurzím jsem zjistila, jak zajímavý a obsáhlý obor to vlastně je.

Ráda ti vše povím :)!
Více informací

Dobrý den, jsem linda.
napekla jsem vám výborné čokoládové cup cakes.

Cukrář

Už od malička jsem pomáhala v kuchyni péct. Miluji tvořit nové krásné a lahodné výrobky. Labská střední mi umožnila se v tom zdokonalit a naučila jsem se spoustu nových cukrářských technik včetně moderní raw cukrařiny.

Vše ti povím tady dole :)!
Více informací

já jsem dan, vítejte v mé kuchyni.
připravil jsem si pro vás sváteční menu.

Kuchař/číšník

Doma si uvařit umí každý. Já jsem chtěl vždy něco víc. Jídlo přímo miluji a tvořit něco nového, to jsem chtěl od malička. Obor kuchař mi dovoluje obojí. A co víc, mé jídlo ocení každý zkušený gurmán.

Přečtěte si, jak být dobrým kuchařem :)!
Více informací

Ahoj, jsem Jaromír.
Dodělal jsem si maturitu a dnes plánuji úspěšnou firmu.

Podnikání.

Po 3-letém vyučení elektrotechnika jsem si řikal, že bych rád jednou otevřel svou vlastní firmu. Rozhodl jsem se doplnit si maturitu a patřičné ekonomické vzdělání na labské střední a podívejte dnes, mohu jít na vysokou a nebo si splnit svůj dávný sen.

Přečtěte si můj příběh :)!
Více informací

Jsem milan,
a dnes vás budu obsluhovat.

Kuchař/číšník

Nejen, že umím díky praxi v kuchyni skvěle vařit. Vždy jsem byl i velice komunikativní a mám rád veselou společnost. Proto působím v restauraci jako vrchní číšník.  Věřte mi, je to zodpovědná a úctyhodná práce.

Jsem první, s kým se host potká, když vchází, a poslední, s kým se loučí. Dělá mi radost, když vidím odcházet spokojeného zákazníka.

Ráda ti vše povím :)!
Více informací

Jmenuji se Irena a vystudovala jsem obor Hotelnictví a cestovní ruch.

V pohodě zvládnu všechno, co se provozu podniku týká: Vím, jak to funguje ekonomicky, mám znalosti práva i účetnictví. Problémy mi nedělá ani marketing.

Ve škole jsem se ani chvíli nenudila: Střídali jsme teorii s praxí, pravidelně jsem se účastnila cateringových akcí a různých soutěží. A postupně jsem pronikala do tajů oboru – jak vypadá běžný provoz, co musí umět manažeři a vedoucí a celé to vyvrcholilo vypracováním vlastního podnikatelského projektu! Ty čtyři roky uběhly jako voda…

Na praxi jsem byla třeba v cestovní agentuře, kde mi ukázali, jak vlastně obor funguje. Odseděla jsem si i něco na recepci, což mi dalo hodně z hlediska denního fungování podniku. Ve škole jsme pak ve zkušební restauraci simulovali klasický provoz.

Díky těmhle znalostem a dovednostem se v oboru neztratím a jednou chci mít třeba vlastní hotel. Nebo restauraci. Ještě uvidím. Chceš být jako já? Přihlas se!

Ahoj, já jsem Magda a vystudovala jsem obor Veřejná správa.

Baví mě společenské vědy a provozní záležitosti. Díky škole bez obav zvládnu všechny nástrahy, které by mě čekaly třeba ve státní správě nebo třeba v bance. Ovládám právo, ekonomii, marketing, účetnictví – a především umím tyhle věci použít v praxi a v několika jazycích.

Škola mě hodně bavila, protože výuka byla pestrá a neustále nám ji prokládali příklady z praxe. Hodně jsme chodili po různých úřadech nebo institucích, kde nám dali nahlédnout i pod pokličku toho, jak to třeba v pojišťovně chodí. A nejen v Pardubicích – ale i v Praze a Brně. Kromě toho všeho jsme měli i rozšířenou výuku jazyků, což se hodilo, protože ti nejlepší z nás mohli na stáž do zahraničí.

Na praxi jsem byla na krajském úřadě v Pardubicích – ale mohla jsem si stejně tak vybrat třeba policii, knihovnu, katastrální úřad nebo magistrát. A to se hodilo, protože u maturity jsme krom teorie museli plnit i praktické úkony.

Právě teď přemýšlím, co budu dělat dál, protože můžu jít rovnou do práce nebo dál studovat: Co takhle přímo navázat na VOŠ? Nebo zkusit rovnou vysokou školu? Určitě bych mohla studovat ekonomicko-správní obory, práva, pedagogiku nebo třeba nějaký humanitní obor. Ještě uvidím, každopádně, možností je dost!

S touhle školou se v životě neztratím. A dál už si můžu vybírat podle chuti. Co ty? Chceš mít taky takový základ? Přihlas se!

Čau, já jsem Linda a vyučila jsem cukrářka.

Miluju zákusky a dorty různých tvarů, umím je připravit tak, aby chutnaly ze všech nejlépe. Z rychlopytlíků nepeču, umím to jen pořádně Vím také, jak z provozního hlediska funguje kavárna nebo cukrárna a domluvím se několika jazyky.

Nejvíce času jsem ve škole strávila v cukrářské dílně, kde jsme pod odborným vedením připravovali jednu lahůdku za druhou. Nikdo nechtěl zůstat pozadu, protože jsme často objížděli různé gastronomické soutěže – a všichni chtěli vyhrát! Bavil mě i baristický kroužek a úspěšně jsem zvládla i ten barmanský. Protože mi šly jazyky, vyjela jsem i na zahraniční stáž.

Kromě školní cukrárny jsem si prošla i další podniky – vyzkoušela jsem si, jaké to je dělat v centru města i v klidnější části. Bylo moc fajn, že jsem si za praxi vydělala i nějaké peníze.

Po třech letech jsem to dokázala – mám po zkouškách a dostala jsem výuční list. Teď můžu praxi dál prohlubovat nebo si můžu rovnou na škole dodělat maturitu. Baví tě péct a zdobit? Tak se přihlaš!

Dobrý den, já jsem Milan a budu vás dnes obsluhovat. Nabídnu vám pochoutky našeho kuchaře Dana.

Jsme absolventi oboru kuchař-číšník a gastronomii máme v malíku. Přesně víme, jak vám uvařit a jak vás správně obsloužit. Je libo perfektní kávu nebo letní drink? Umíme a domluvíme se i ve dvou dalších jazycích!

Škola nám dala hodně – kromě teorie jsme hodně času strávili i v modelové učebně, školní jídelně a restauraci. Pilovali jsme nejen vaření nebo ladný pohyb po place, ale i fungování restaurací a stravovacích podniků obecně. Díky rozšířené výuce jazyků pak nemáme problém se dorozumět s cizinci. Škola se pravidelně účastní různých soutěží a díky skvělé přípravě jsme často vyhrávali. A to bylo super! A kdo měl zájem, mohl se ještě ledacos přiučit v baristickém nebo barmanském kroužku.

Praxe byla fajn, zkusili jsme oba různé pozice v různých podnicích – třeba v Bonté, hotelu Zlatá štika, Dobrý kafe a v jiných. Pustili nás postupně ke všem činnostem a vydělali jsme si i nějaké peníze.

Co dál, to ještě nevíme. Dana to táhne rovnou do praxe, protože ho moc baví vařit. Ale já bych ještě rád pokračoval – škola mi totiž nabídla možnost dodělat si maturitu v programu Podnikání. Takže chceš být jako my? Neváhej! 

Zdravím vás, jmenuji se Jaromír a úspěšně jsem si dodělal maturitu na oboru Podnikání.

Po vyučení jsem cítil, že mě provozní stránka věci zajímá daleko víc, než samotná činnost. Láká mě představa, že si otevřu vlastní podnik nebo budu nějaký řídit. Anebo to zkusím v bance, pojišťovně nebo v účetní firmě. Mám totiž perfektní přehled v obchodních, ekonomických a administrativních činnostech nutných pro provoz.

Na škole mě nejvíc bavila pestrá skladba předmětů – probrali jsme toho hodně z ekonomie, účetnictví, ale i z marketingu. Příjemným bonusem byla rozšířená výuka jazyků. Já toho sice nevyužil, ale ostatní si pochvalovali možnost studovat obor kombinovaně. Radost jsem měl z různých exkurzí, kdy jsme mohli nakouknout za oponu běžného fungování různých úřadů, pojišťoven nebo ČNB.

Hned v prvním ročníku jsem absolvoval první dvoutýdenní praxi ve firmě, kde jsem si zkusil, jaké to je fungovat v plném provozu. Tyhle zkušenosti byly nedocenitelné u maturitní zkoušky, která měla i praktickou část.

Jak už jsem říkal – teď si můžu vybírat, do čeho se pustím. Možná si studium ještě prodloužím na VOŠ nebo na vysoké škole, třeba v oboru práva a podnikání. Anebo se vrhnu rovnýma nohama do práce – získám praxi a… Pak se uvidí. Buď jako já! Přihlas se!